Як на Тернопільщині судили вбивць активіста Ващенка (Фото)

Опубліковано:
12 Січня, 2017 о 21:46

Сьогодні, 12 січня, у Зборівському районному суді відбулося чергове слухання по справі замовного вбивства активіста ГО «Народна рада Кременеччини» Віталія Ващенка. Оскільки на засідання вже вдруге не прибув адвокат одного із підсудних, то суд вирішив перенести розгляд справи.

Активісти прийшли до суду, аби нагадати, що вони стежать за розглядом справи про замовне вбивство кременецького активіста Віталія Ващенка.

Читайте також



Що робив та з ким боровся в день загибелі Віталій Ващенко?

Однак ще до оголошення суддею дати наступного слухання до зали несподівано зайшли активісти НВР «Правий сектор», які щоразу приїжджають на судові засідання. Вони висловили своє обурення з приводу того, що судовий процес затягується і що досі на лаві підсудних немає замовників показового вбивства. На знак протесту поруч із кліткою, де перебували виконавці та організатор злочину, активісти розлили кров, яка потрапила на двох підсудних. Один із них перелякався не на жарт, думаючи, що йому розбили голову. Однак, як з’ясувалося потім, його просто зачепили в метушні. До нього викликали швидку. Після огляду лікаря серйозних пошкоджень не виявлено. Навіть сам підсудний сказав лікареві, що отриманий удар був не сильний.

      

      

Утім, у момент, коли у залі було «гаряче», у ситуацію втрутилася поліція і конвоїри. Вони навіть витягли зброю, бо важко було спрогнозувати реакцію підсудних, оскільки вони почали панікувати й звинувачувати охорону у бездіяльності.

Читайте також

Під тернопільською поліцією – переполох. Активістів «Правого сектору» оточили спецпризначенці (Відео)
Судове засідання, на якому розглядали справу вбивства Віталія Ващенка, зірвали представники «Правого сектору» (Відео)

Після акції прямої дії «Правий сектор» покинув залу, а колегія суддів продовжила засідання. Порадившись із захисниками обох сторін, судді вирішили перенести розгляд справи на 26 січня. Підсудного, адвокат якого двічі не з’явився, зобов’язали забезпечити явку свого захисника, інакше суд призначить йому державного адвоката.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: