1,5 кг свинини (окісту або нежирної шиї), 500 мл кефіру, 5 зубчиків часнику, 1-2 перцю чилі, 4 ст. л. олії.
Для основного маринаду: 1 гілка розмарину, 4 гілки чебрецю, 2 см імбиру, 2 ч. л. солі, 10 шт. чорного перцю горошком.
Читайте також
Перегляньте також:
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
Взяти велику каструлю. У неї має поміститися м’ясо із запасом. Налити 2,5 л води і довести до кипіння. Імбир розрізати на 4-5 шматочків. Щойно вода закипить, зняти каструлю з вогню. Додати всі інгредієнти для основного маринаду і занурити туди м’ясо.
Залишити остигати мінімум на 2 години, потім злити маринад і залити свинину кефіром. М’ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
Підготувати пасту, подрібнивши часник і перець чилі (з перцю потрібно видалити насіння). Додати в пасту олію. Дістати м’ясо з кефіру, обсушити серветками. Натерти м’ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
Розігріти духовку до 180 ºC. Постелити на стіл фольгу мінімум два шари. М’ясо щільно загорнути у фольгу і помістити на деко.
Запукати у духовці 1,5 години при температурі 180° С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і підрум’янити м’ясо на грилі упродовж 10-15 хвилин.