З’явилась петиція про присвоєння звання Героя України воїну з Тернополя Олегу Захарківу

Опубліковано:
18 Жовтня, 2024 о 21:19
З'явилась петиція про присвоєння звання Героя України воїну з Тернополя Олегу Захарківу
Олег Захарків. Фото з відкритих джерел.

На офіційному інтернет-представництві президента України зареєстрували звернення про надання звання Героя України загиблому бійцю з Тернополя Олегу Захарківу.

Про це повідомили на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.



Олег народився та виріс у місті Тернополі. Навчався в ТНВК “Школа-ліцей №6 ім. Н. Яремчука”. Після закінчення дев’ятого класу продовжив здобувати освіту у Тернопільському кооперативному торговельно-економічні коледжі.

З початку повномасштабного вторгнення вступив у батальйон “Тайфун”. У червні 2022 року добровільно пішов до РТЦК та СП. 30 листопада 2022 року був призваний на військову службу в Кам’янець-Подільський, через два місяці у Львів. Згодом направлений для проходження навчання в Іспанії та Польщі. Після підготовки призначений на посаду сапера.

З 21 травня 2023 року по 27 серпня 2023 року солдат-сапер Олег Захарків виконував обов’язки на бойових позиціях у Запорізькій області.

Боєць загинув під час виконання бойового завдання 27 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Роботине, що в Запорізькій області, внаслідок численних поранень, які отримав під час прильоту протитанкової крилатої ракети. Чоловіку був 21 рік.

Петицію про присвоєння звання Героя України загиблому воїну оприлюднили 11 жовтня 2024 року. Станом на 17 жовтня 2024 року вона набрала 4 941 голос з 25 000 необхідних. До завершення збору підписів залишилося 87 днів.

Усі котельні Тернополя запрацювали на повну потужність

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #захарків, #петиція
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: