Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

Громадський діяч, Президент військово-цивільної спілки "Бойове Братерство України"

Знецінення української історії і майбутнього

Опубліковано:
19 Серпня, 2024 о 15:13

Якось без особливого шуму у соцмережах пройшов наказ міністра освіти про обʼєднання, чи приєднання, підручником Історія України з (до) підручником Всесвітньої історії. Тепер це має бути один предмет.

Що ж це насправді таке?



Це не просто недолугий крок окупаційної, неукраїнської влади на Банковій, це свідоме розхитування і руйнування підвалин національної свідомості Українців. Це черговий хробак русского міра, що намагається заповзти у нашу дійсність.

Чи знаємо ми свою історію і яку? Більшості сьогоднішніх українців історію України викладали по підручниках «совєтських вчених» (нині це суттєво поправлено) де московити «старші брати», «вєликая общность», «народ победитель»… На рівні «25-го кадру» ми зображались як малороси, наші герої, які воювали за незалежність України – манкурти або недолугі шароварники. Я пам’ятаю, коли навчався у КНУ у 1980-х роках то там предмет Історія України був найменшим підручником на менше ніж 100 сторінок. Через це, у частини старшого покоління доволі примарне уявлення про нашу Славетну Історію. Переважна більшість дізналась правду лише у попереднє десятиліття.

Ми що, зараз хочемо повторити те, що було при совєтах і логічно, знову прийти до голодоморів і Гулагів?

Впевнений – нам не потрібна історія України, у вигляді додатку до історій США, Британії, Польщі, Ізраїлю, і тим паче, Московії. Для утвердження національної свідомості в Україні потрібна правдешня НАША Історія, яку мають знати всі Українці. Саме вона повинна постійно нагадувати нам про наші помилки, про нашу славу, про наші витоки, про наших ворогів. Постійно, допоки існує московія та її нелюдська популяція.

Звертаюсь особливо до тих, хто увірував, що це просто помилка чи оптимізація учбового процесу, чи реформа учбових планів, до тих, хто піддався на матру, що політика «не на часі», а контроль влади – «на після війни»: схаменіться або не стійте на дорозі. Для вашого ж блага…

Це чергова свідома підла спроба руйнації стрижня національної свідомості. Це тінь русского міра, що кидає сьогоднішня Банкова на Український світ.

Навіть колишня «вічна» канцлерка Німеччини Меркель в кінці свого урядування визнала хибність політики мультикультуралізму. Уся сучасна Європа намагається повернути затертий дух і колорит своїх народів. Московити і лихварі знову називають це брудними словами, відчуваючи свою погибель. Вони ще мають силу опиратися. Але гідні нації вже закінчили своє терпіння.

Без знання і гордості за славетну Історію своєї Нації, без усвідомлення того, хто ми і чиї ми діти, збудувати сильну Державу неможливо.

Руки геть від Історії України. Руки геть від українського майбутнього на цій Благословенній землі.

Ми воюємо за Українську Україну, за наш спосіб життя і бачення світу! Цього разу у нас немає шляху до відступу чи компромісу з агресором, чи невігласами.

Переможемо!

Павло Жебрівський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блог, #історія
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: