ЗМІ дізналися, кому Порошенко продасть свій бізнес в Росії

Опубліковано:
12 Листопада, 2014 о 18:33

Один з найбільших російських виробників снеків – холдинг “КДВ груп” – основний претендент на покупку російських активів кондитерської компанії Roshen, що належать президенту України Петру Порошенко. Про це Forbes розповіли два джерела, знайомих з ходом угоди. Крім того, інформацію про інтерес групи КДВ до покупки фабрик Roshen в Липецьку підтвердило джерело в самій КДВ, передають  Патріоти  України.

 



Офіційний запит в КДВ залишився без відповіді, уточнює видання. За словами джерела, КДВ проявила інтерес не тільки до недавно модернізованих фабрик в Липецьку, на які витрачалася значна частина доходів Roshen за останні роки, а й на логістичний центр класу А розміром 32 000 кв. м з щоденним оборотом понад 3500 тонн.

 

Виручка російського підрозділу української кондитерської фабрики Roshen – ВАТ “Липецька кондитерська фабрика”  Рошен”- в 2013 році за РСБО збільшилася на 23% порівняно з попереднім роком і склала 2,16 млрд рублів. За даними Roshen, частка компанії на російському кондитерському ринку становила 7%.

Засновником і співвласником компанії “КДВ Групп” є томський підприємець Денис Штенгелем. Компанія заснована в 1994 році на базі кондитерського дому “Восток”. Їй належить компанія “Бриджтаун Фудс” (бренд – сухарики “Три корочки”), бренд “Бабкине насіння”, а також холдинг “Сибірський берег” (“Кіріешкі”, “BeerKa”). Виторг торік склав 43 400  000 000 рублів, при цьому доходи виросли на 10,8 млрд рублів.

 

Зазначимо, перед тим як стати президентом України, Порошенко обіцяв продати Roshen. На поточний момент холдинг знаходиться під управлінням фонду Prime Assets Capital. Процес підготовки та продажу активів здійснюється компанією Rothschild & Cie спільно з “Інвестиційним капіталом України” (ICU). В київському офісі Roshen не стали коментувати участь КДВ і порекомендували звернутися в Rothschild & Cie і ICU. Представник Rothschild & Cie Алекс Сіммонс не став давати коментарів. В ICU не дали відповіді на питання Forbes.

 

Раніше виконавчий директор і співголова Rothschild & Cie Джованні Сальветті говорив, що Порошенко сподівається виручити за всі підприємства Roshen порядку $ 1 млрд.

 

За оцінкою Candy Industry, в минулому році виручка Roshen знизилася до $ 1,02 млрд. Оцінити частку в доходах російських підприємств складно через складну схеми формування цін на продукцію. Приміром, в березні обсяг заблокованих постановою Тверського районного суду Москви коштів  Липецької фабрики склав 2,8 млрд рублів, що перевищувало річний дохід компанії.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #порошенко, #Президент, #рошен, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: