Завербований російськими спецслужбами тернополянин мав «підбити» націоналістів на теракт

Опубліковано:
30 Вересня, 2015 о 09:23
Співробітники СБУ затримали мешканця Тернопільщини, який майже 10 років працював на спецслужби Російської Федерації. «Познайомився» із кураторами ФСБ шпигун ще у 2006-му році, коли відбував кримінальне покарання на території Росії.

 

Минулоріч він був звільнений з колонії, після чого на Тернопільщину із спеціальним завданням від вербувальників. Його завданням було збір інформації про керівників, місця дислокації і підготовку добровольчих батальйонів та підрозділів Збройних сил України.



 

Крім того, провокатор мав бути причетним до організації теракту на території Російської Федерації.

 

– Він повинен був проникнути до складу українських націоналістичних та праворадикальних організацій і підбити їх на створення групи для здійснення терактів на території РФ. Під час перетину українсько-російського кордону групу мала затримати ФСБ, – йдеться в повідомленні на офіційній сторінці СБУ в мережі «Фейсбук».

 

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: