Завдяки ID-паспортами Україна наблизила безвізовий режим, – нардеп Роман Заставний

Опубліковано:
20 Липня, 2016 о 14:23

Україна стала на крок ближче до безвізового режиму – Верховна Рада прийняла закон про обов’язкові ID-паспорти. Народний депутат від «Народного фронту» Роман Заставний пояснив, це дозволить сформувати Єдиний демографічний реєстр, в який зведуть дані про всі документи громадянина. «Без ухвалення цього закону безвізовий в’їзд українців в інші країни був неможливий. Відтепер всі громадяни нашої держави, починаючи з 14 років, отримуватимуть ID-паспорти», – повідомив Роман Заставний. За словами народних обранців, на чіп цієї карти у цифровому вигляді записуватимуть відбитки пальців: для внутрішнього документа – за бажанням, для закордонного – обов’язково. Роман Заставний зазначив: «Такі паспорти – вагомий крок у розвитку України, адже чіп можна обладнати і для електронного голосування, і для отримання адмінпослуг он-лайн».

 



Перший ID-паспорт у 14 років українцям видаватимуть безкоштовно. Нагадаємо, з січня 2016 р. ID-паспорти замість паперових могли отримати ті громадяни України, які досягли 16-річного віку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: