Затримано аферистів, які збирали з людей мільйонні суми

Опубліковано:
1 Вересня, 2016 о 18:13

Групу шахраїв, що діяла по всій Україні, затримали тернопільські поліцейські в Києві. Аферисти щодня прокручували кількатисячні суми, які обманом видурювали із людей.

 



В групі було задіяно до десяти чоловік. Це хлопці і дівчата віком від 24 до 40 років. Спокушали їх на нечесний заробіток легкі і досить великі гроші. Кожен з них заробляв по кілька тисяч на тиждень. «Зарплату» видавав власник. «Працівників» він підбирав спеціально – вони були теоретично підкованими, знали, як можна психологічно вплинути на жертву. Займалися цим на на найманій квартирі. Звідти правоохоронці вилкчили речові докази – гроші, мобільні телефони, бази даних «клієнтів».

 

Схема,  за якою працювали шахраї була не складною, але добре продумано. Їх жертвами ставали здебільшого люди літнього віку. Їм телефонували пенсіонерам  і повідомляли, що раніше придбані ними ліки, а саме харчові добавки, нібито неякісні. Тому їх вартість держава відшкодує. Натомість потрібно було заплатити певні податки. Зловмисники телефонували із різних телефонів під приводом різних організацій та установ, а сума «податків» і їх кількість щоразу збільшувалась. На гачок до аферистів потрапила пенсіонерка зі Збаразького району. Жінка перерахувала шахраям близько 30 тисяч гривень. Вона виконала усі вимоги шахраїв, а обіцяні «відшкодування» так і не надійшли. Тоді звернулась до правоохоронців. На підставі її звернення і було розпочато розслідування.

 

Виявилось, що кількість жертв шахрайської схеми сягнула сотні по всій країні, а суми збитків завданих окремим особам коливались від 40 до 200 тисяч гривень. Припускають, що шахрайська схема діяла протягом року чи двох. За цейчас аферисти збагатились на мільйони гривень.

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: