Зарваниця готується до Загальноукраїнської прощі у липні

Опубліковано:
22 Червня, 2024 о 17:04
Проща у Зарваниці, фото з відкритих джерел
Проща у Зарваниці, фото з відкритих джерел

13-14 липня 2024 року Марійський духовний центр “Зарваниця” на Тернопільщині стане місцем проведення Загальноукраїнської прощі. Очікується, що захід збере тисячі вірян з різних регіонів України та з-за кордону, які об’єднаються у спільній молитві за мир та єдність країни. Про захід повідомляють на сторінці Марійського духовного центру у Фейсбук.

Програма та особливості прощі

Центральною подією прощі стане велелюдний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця. Там єпископи, священики та віряни проведуть Молебень до Богородиці. Особливістю цьогорічної прощі є участь Глави УГКЦ Святослава Шевчука, що підкреслює важливість події для всієї церковної спільноти.



Програма прощі у Зарваниці, фото зі Марійського духовного центру "Зарваниця" у Фейсбук
Програма прощі у Зарваниці, фото зі Марійського духовного центру “Зарваниця” у Фейсбук

Піша хода як символ єдності

Традиційно з Тернополя до Зарваниці вирушить піша хода. Ця ініціатива дає можливість вірянам не лише долучитися до спільної молитви, але й пройти духовний шлях у буквальному сенсі. Організатори запрошують усіх бажаючих приєднатися до ходи на будь-якому її етапі, що символізує відкритість та єдність спільноти.

Організатори прощі закликають учасників дотримуватися всіх необхідних заходів безпеки та з повагою ставитися до інших паломників.

Раніше ми писали про те, що у Тернопільському мистецькому коледжі ім. Крушельницької відкриється консультаційний центр для вступників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Загальноукраїнська проща до Зарваниці, #Марійський духовний центр, #молитва за мир, #програма
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: