Запіканка з броколі та цвітної капусти під сирно-вершковою шапкою: ідеальна вечеря за 40 хвилин
Хрусткі овочі, ніжний вершковий соус і золотиста сирна скоринка — ця запіканка точно сподобається всій родині й стане улюбленою стравою зимового меню.
Інгредієнти (на 4–6 порцій)
- 1 середня головка броколі
- 1 середня головка цвітної капусти
- 2 великі помідори
- 150 г сиру траппіст або гауда (можна замінити будь-яким твердим сиром)
- 2 яйця
- 200 мл вершків 30–33%
- 2 зубчики часнику
- сіль, свіжомелений чорний перець
- щіпка мускатного горіха
- свіжа петрушка або кріп для подачі
Приготування (загалом 40 хвилин)
Духовку розігрійте до 180°C.
Броколі та цвітну капусту розберіть на суцвіття, відваріть у підсоленій воді 5 хвилин (вони мають залишитися трохи хрусткими). Відкиньте на друшляк і перекладіть у жароміцну форму.
Помідори наріжте кружечками або часточками й розкладіть зверху овочів.
У мисці збийте яйця з вершками, додайте сіль, перець, мускатний горіх і пропущений через прес часник. Всипте половину тертого сиру і перемішайте.
Полийте овочі вершково-яєчною сумішшю. Зверху щедро посипте рештою сиру.
Випікайте 25 хвилин до золотистої шапочки.
Дістаньте з духовки, дайте страві відпочити 5 хвилин, посипте свіжою зеленню й подавайте гарячою.
Смачного! Ця запіканка чудово смакує як самостійна страва, так і з легким салатом або курячим філе-гриль. Ідеальний спосіб змусити дітей (і дорослих) полюбити броколі ще більше.