Запіканка з броколі та цвітної капусти під сирно-вершковою шапкою: ідеальна вечеря за 40 хвилин

Хрусткі овочі, ніжний вершковий соус і золотиста сирна скоринка — ця запіканка точно сподобається всій родині й стане улюбленою стравою зимового меню.

Інгредієнти (на 4–6 порцій)

Приготування (загалом 40 хвилин)

Духовку розігрійте до 180°C.

Броколі та цвітну капусту розберіть на суцвіття, відваріть у підсоленій воді 5 хвилин (вони мають залишитися трохи хрусткими). Відкиньте на друшляк і перекладіть у жароміцну форму.

Помідори наріжте кружечками або часточками й розкладіть зверху овочів.

У мисці збийте яйця з вершками, додайте сіль, перець, мускатний горіх і пропущений через прес часник. Всипте половину тертого сиру і перемішайте.

Полийте овочі вершково-яєчною сумішшю. Зверху щедро посипте рештою сиру.

Випікайте 25 хвилин до золотистої шапочки.

Дістаньте з духовки, дайте страві відпочити 5 хвилин, посипте свіжою зеленню й подавайте гарячою.

Смачного! Ця запіканка чудово смакує як самостійна страва, так і з легким салатом або курячим філе-гриль. Ідеальний спосіб змусити дітей (і дорослих) полюбити броколі ще більше.

Останні новини: