Залужжя на Збаражчині має власного Ангела-охоронця

Опубліковано:
4 Грудня, 2014 о 11:43

Відтепер у села Залужжя є не лише покровитель преподобний Онуфрій, а ще є свій ангел-хоронитель. Минулої суботи, 29 листопада, образ, вмонтований у символічний знак, встановлений при в’їзді у село, освятили місцевий парох отець Михайло Найко з отцем Романом Сливкою, представниками духовенства УПЦ КП та римо-католицької церкви.

 
Ініціатором встановлення такої особливої каплички витупив збаразький підприємець, уродженець Залужжя Ігор Мар’янович Ломага, який власноруч розробив проект знака і спорудив за власний кошт як подарунок рідному селу.



− Сьогодні, − відзначив отець Михайло, − ми молитвами освятили цей образ, щоб він завжди був оберегом для Залужжя і всіх, хто проситиме у нього благословення та покровительства. Цей образ ангела нагадуватиме перехожим, що є духовне життя, і потрібно жити, наближаючись до Неба. Спасибі Ігорю Мар’яновичу за його громадянську позицію. Цей знак демонструє, що тут живуть люди, які люблять своє село, свою Батьківщину і готові розбудовувати країну.

Не забувати про духовність закликав земляків і отець Роман Сливка. − Без Бога, − відзначив священик, − ми нічого не вартуємо. Моліться до Божої Матері, щоб у цей страшний для України час зберегла український народ. Матінка Божа щодня з нами, збирає наші сльози і передає своєму Сину і просить їх осушити. І Він сушить. Отець Роман нагадав, що окрім молитви у час війни нашим воїнам потрібна матеріальна підтримка у вигляді теплого одягу, їжі, інших необхідних на фронті речей.

Під час освячення образа присутні мали нагоду також прикластися до частини мощей Святого Георгія Побідоносця та отримати помазання єлеєм.

 

Ірина СИСКО

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #залужжя, #Збараж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: