Залишилося менше 2 тижнів, щоб врятувати 7-річного Русланчика з Хоросткова

Опубліковано:
12 Лютого, 2016 о 21:38

7-річний Русланчик Кравець з Хоросткова Гусятинського району  потребує термінової допомоги. У хлопчика вторинний мієлодиспластичний синдром другого ступеня. Якщо за тиждень-два рідні не зберуть 112 тисяч євро на лікування – дитину врятувати не вдасться.

 



«Коли Русланчику було 4 рочки у нього почалися проблеми зі здоров’ям. Не було апетиту, дитина стала не такою як раніше, а у 5 рочків йому поставили страшний діагноз – пухлина нирки із метастазами. А потім лікарі виявили тромбоз нижньої вени і правого передсердя з метастазами в легені – четверта стадія. Тоді ми повезли синочка на лікування до Києва в національний інститут. За рік наш Русланчик переніс 18 курсів хімії, 28 – променевої терапії, йому видалили нирку, зробили складну операцію на серце і легені. Ми були впевнені що хворобу подолали», – розповідає мати Марія Кравець.

 

Пройшов рік після лікування, батьки кожні три місяці  возили сина до київських лікарів і все наче було гаразд. Але потім знову почалися проблеми зі здоров’ям. «На третій день свят у хлопчика піднялася  температура до 39,2 С і дуже стало погано. Тоді медики і поставили новий діагноз – мієлодиспластичний синдром. Ця недуга – це наслідок попереднього лікування, запевняють лікарі. Організм дитини просто не витримав величезної дози хімії і зараз потрібна негайна трансплантація кісткового мозку» – додає мати хлопчика.

 

«Ми хотіли тут лікувати нашого сина» – каже батько Русланчика  Юрій Кравець, – «але лікарі сказали, що для пересадки кісткового мозку жоден з нас, рідних, не підходить синочкові як донор, а пересадку від донорів не рідних, в Україні не роблять, тому треба їхати на операцію за кордон. У польській клініці медики погодилися прооперувати нашого Русланчика, але для цього нам треба за 2 тижні зібрати 112 тисяч євро.  Для нашої родини зібрати таку суму практично нереально, а якщо зараз пересадки не зробити, –  в дитини може початися гострий лейкоз і після цього шансів вилікувати синочка майже не залишиться”.

 

То ж батьки дуже просять усіх не бути байдужими до їхньої біди і допомогти грішми, без підтримки родина вилікувати Русланчика не зможе. Пам’ятайте, життя дитини залежить від кожного з вас.

 

Реквізити для допомоги Русланчику Кравцю:

Банк “Приватбанк”, 5168 7573 0078 5617 (гривнева)

Контактні телефони:

(097) 663 12 60 – мати Кравець Марія

(097) 149 05 35 – батько Кравець Юрій

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: