Захисник “Панда” символічно відкрив матч тернопільської “Ниви” в Ужгороді

Опубліковано:
12 Вересня, 2024 о 08:11
Захисник з позивним “Панда” символічним пасом розпочав футбольний матч тернопільської “Ниви” в Ужгороді
Захисник з позивним “Панда” символічним пасом розпочав футбольний матч тернопільської “Ниви” в Ужгороді

Земляк відомого українського письменника Леоніда Глібова переконаний, що бити російських окупантів потрібно не лише сатиричним словом, але і силою зброї!

Cимволічним першим пасом молодшого сержанта Сергія Білонога, позивний “Панда”, нещодавно розпочався черговий матч Чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги у м. Ужгороді. Подібні дії на спортивно-масових заходах в обласному центрі Закарпаття вже стали доброю традицією, адже додатково привертають увагу до необхідності кожного придатного до військової служби в час війни зі зброєю в руках захищати рідну землю.



Цього разу перед стартовим свистком арбітра на газон вийшов військовослужбовець, який власним прикладом довів, що воювати за Україну – це справді святий обов’язок кожного громадянина.

36-річний воїн народився у с. Веселий Поділ Семенівського, нині Кременчуцького району Полтавської області. Під час розмови уточнив: саме з цього населеного пункту походить і Леонід Глібов, визначний український письменник та громадський діяч ХІХ ст., який показував усі кривди русского міра силою гострого слова. Ну, а “Панді” та його побратимам доводиться у наш час знищувати російських окупантів силою зброї…

До речі, позивний Сергієві Білоногу присвоїли хлопці. Каже, через футболку з великою кількістю зображень цієї симпатичної тваринки (назвав цю футболку “тактичні панди”)… Він не заперечував.

Повертаючись до витоків, слід зазначити, що після закінчення середньої школи чоловік відслужив строкову армійську службу в столиці, потім трудився  обрубником важкого литва на сталеливарному заводі в м. Кременчук, а потім у Словаччині електрогазозварювальником.  У 2021 р. р. повернувся додому. Здавалося, саме час налагоджувати мирне життя на рідній землі… Але все змінив ранок 24 лютого 2022 року!

Сергій Білоног став до лав Збройних Сил України відразу після початку повномасштабного вторгнення. Одразу потрапив, правда, в роту охорони Закарпатського ОТЦК та СП. Але коли у травні 2022 р. формувався стрілецький батальйон і з їхньої “тилової” роти 30 бійців добровільно зголосилися вирушити на фронт. Тож продовжив службу вже як гранатометник у 128 Окремій гірсько-штурмовій бригаді. Спочатку був Запорізький напрямок, а під час виконання бойових завдань на Херсонщині внаслідок мінно-вибухової травми він отримав важке поранення. В цей період мусив пройти ще одне важке випробування: коли перебував у шпиталі, померла мама… 

Однак, після завершення лікування боєць повернувся до військової служби. За станом здоров’я, уже в “рідній” роті охорони Закарпатського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Тут служить і на даний час.

А матч 5 туру Першої ліги Професійної футбольної ліги сезону 2024/25 між закарпатським «Минаєм» та тернопільською «Нивою» завершився з рахунком 2:0 на користь гостей. Утім, спортивний результат на цьому заході був не головним. Основне – підтримка Збройних Сил України! І цієї мети представником ОТЦК та СП було досягнуто.

Захисник з позивним “Панда” символічним пасом розпочав футбольний матч тернопільської “Ниви” в Ужгороді
Захисник з позивним “Панда” символічним пасом розпочав футбольний матч тернопільської “Ниви” в Ужгороді

Незважаючи на важкі випробування, молодший сержант залишається вірним військовому обов’язку, сумлінно служить та активно підтримує побратимів на фронті: зокрема, допомагаючи їм дронами для виконання бойових завдань. 

Звідки ресурси на комплектуючі? “Панда” розповів, що використовує власні заощадження. Наприклад, гроші, подаровані на день народження. Так, на своє 36-річчя воїн накопичив кошти на 3 чергових FPV-дрони. Купив комплектуючі (так дешевше), власноруч зібрав їх та випробував. Один відправив бойовим побратимам на фронт, а два залишив у своєму підрозділі як тренувальні… Щоб у випадку, коли рота охорони вирушить на передову, то хлопці б знали, як із їхньою допомогою нищити ненависних окупантів.

Захисник з позивним “Панда” символічним пасом розпочав футбольний матч тернопільської “Ниви” в Ужгороді
Захисник з позивним “Панда” символічним пасом розпочав футбольний матч тернопільської “Ниви” в Ужгороді

А що думає молодший сержант про тих, хто правдами і неправдами намагається сховатися в тилу чи за кордоном?

“Війна стосується кожного. Треба не рівнятися на “заброньованих” чи ухилянтів, а брати приклад із воїнів. На фронті всі бояться, ніхто в пікселі не народився, але головний секрет успіху – обов’язок захистити рідних людей,  патріотизм, належна підготовка та прагнення досягнути Перемоги”, –  вважає “Панда”, якого чекають удома дружина та велика полтавсько-закарпатська родина.

Відділ зв’язків з громадськістю Оперативного командування “Захід”.

Фото Служби зв’язків з громадськістю Закарпатського ОТЦК та СП і з особистого архіву “Панди”.

Нічна атака Старокостянтиніва та Конотопа вночі 12 вересня

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Газета Місто
Теги: #війна, #нива, #панда, #спорт, #футбол
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: