За підтримки представників «БПП «Солідарність» відбулось відкриття пам’ятника Ігорю Гереті

Опубліковано:
27 Вересня, 2016 о 08:43

25 вересня у Тернополі урочисто відкрили пам’ятник відомому українському краєзнавцю, історику, археологу  Ігорю Гереті. Захід приурочений до дня народження діяча. Участь у відкритті взяли голова міського осередку «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Віктор Шумада, керівник секретаріату ТТО Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Дзудзило, представники партії, духовенства та громадськості.

 



«Ігор Герета – велика людина, почесний громадянин нашого міста.  На превеликий жаль, його уже немає з нами, але по собі він залишив чималий спадок. Його творча та наукова спадщина включала і громадську, і археологічну,  і музейну діяльність, і літературну творчість, –  зазначив Віктор Шумада. Він заснував у Тернополі Інститут національного відродження України, став ініціатором і співорганізатором кількох культурологічних проектів, організував десятки наукових конференцій, літературно-мистецьких заходів. І от тепер Ігор Петрович, знову, як зазвичай, поважною ходою крокуватиме з архіву до музею таким, як його знали, і пам’ятають досі, усі друзі та учні».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: