За останні три дні на Тернопільщині – 26 вибухонебечні знахідки

Опубліковано:
27 Вересня, 2015 о 12:14

У Тернопільському районі групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення знищено 6 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

 



Виявили небезпечні знахідки у селі Великі Бірки. Це 4 фугасні, 1 запалювальна авіабомба калібром та фугасна тонкостінна авіаційна бомба, вагою 250 кілограмів, виробництва нацистської Німеччини. Також, 24 вересня у Тернополі на території дачного кооперативу рятувальники знайшли артилерійський снаряд, який не розірвався, часів Другої світової війни.

 

Попереднього ж дня, 23 вересня групою піротехнічних робіт шляхом контрольованого підриву знищено 20 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Це артилерійські снаряди та ручні гранати, знайдені у лісах поблизу сіл Конюхи і Потік Козівського району.

 

Управління ДСНС України у Тернопільській області застерігає: якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси або є невідомим, не торкайтеся його. Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Про підозрілу знахідку необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером 101.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: