За минулу добу з районів проведення АТО було переміщено більше 3000 людей

Опубліковано:
12 Лютого, 2015 о 10:12

Від початку загострення ситуації на сході України, кількість людей, які бажають виїхати з небезпечних територій вкотре збільшилася. Так, якщо раніше ми фіксували лише близько 800 людей, які переміщалися зі сходу України за добу, то сьогодні ця цифра сягнула 3108 осіб. Про це повідомив сьогодні, 11 лютого, Василь Стоєцький, керівник Міжвідомчого координаційного штабу.




– Такі сплески вже неодноразово відбувалися під час підвищення рівня напруги та небезпеки у містах та селах Донбасу. Тому ми готові оперативно допомогти всім людям, які прибувають зі сходу з тимчасовим житлом, наданням психологічної та інформаційної допомоги та забезпечити людей всіма необхідними речами першої необхідності і продуктами харчування, – зауважив пан Василь.

 

Він зазначив, що задля того, аби гарантувати людям безпечне переміщення з небезпечних територій, рятувальники ще влітку розгорнули 4 транзитні пункти для зустрічі людей: у Донецькій області – у мм. Красноармійськ та Маріуполь; у Луганській області – у мм. Сватове та Лисичанськ. За ввесь період функціонування цих пунктів до них вже звернулося більше 28 тисяч людей.

 

“Одразу після того, коли людина прибуває до регіонального штабу ДСНС, ми швидко вирішуємо питання її розміщення. Кожен може самостійно обрати той регіон, де він має бажання тимчасово оселитися. Укрзалізниця забезпечує безкоштовне перевезення людей в межах України. А наші регіональні штаби та органи місцевої влади, в свою чергу, постійно здійснюють пошук резервних приміщень для поселення людей. Наразі вже визначено 822 об’єкти різної форми власності, у яких можливе розміщення 13 тис. 990 внутрішньо переміщених осіб”, – сказав Василь Стоєцький.

 

За словами керівника Штабу, люди, які реєструються у регіональних штабах ДСНС, одразу можуть оформити всі необхідні документи для соціальних виплат. Адже у кожному штабі постійно перебувають представники Мінсоцполітики. Наразі територіальні підрозділи цього відомства вже зареєстрували майже 1,8 млн. людей. Це не лише ті люди, які виїхали зі сходу, але також і ті, які тимчасово виїхали за межі району АТО для отримання пенсій та інших соціальних виплат. Уряд України також гарантує надання адресної грошової допомоги для переселенців. На цей час виплату такої допомоги призначено вже майже 260 тис. людей.

 

“Часом люди, які приїжджають зі сходу України, мають чимало запитань, що стосуються саме юридичного характеру. Саме тому задля надання безоплатної первинної правової допомоги населенню органи юстиції України створили мережу громадських приймалень, яких наразі налічується більше 600. Люди можуть отримати безкоштовну допомогу з питань цивільного, сімейного та земельного законодавства, а також житлового, спадкового права та іншу правову допомогу. Такі консультації функціонують у кожному регіоні при місцевих органах юстиції. Від початку лютого цього року, за правовою допомогою до фахівців вже звернулося вже майже 4500 тисяч людей”, – повідомив Василь Стоєцький.

 

Він також зазначив, що регіональні штаби готові до подальшого можливого збільшення кількості переселенців та оперативного надання людям всебічної необхідної допомоги.

 

Довідка:

За даними Міжвідомчого координаційного штабу, станом на сьогодні, з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції до інших регіонів переселено 715 тис. 681 особа (за добу – 3 тис. 108), у тому числі з Донецької, Луганської областей – 695 тис. 546 осіб, а також громадяни, які переселені з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь – 20 тис. 135 осіб.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: