З 2017 року гастарбайтери в Польщі зароблятимуть нарівні з поляками

Опубліковано:
6 Червня, 2016 о 10:23

З 2017 року іноземці в Польщі зароблятимуть стільки ж, скільки і поляки. “Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви, що стосується працевлаштування іноземців, яку повинні впровадити з 1 січня 2017 року”, – сказав у Гданську заступник міністра сім’ї, праці та соціальної політики Польщі Станіслав Швед, повідомляє “Польське радіо”.

 



Сезонна директива стосується прибуття і перебування громадян третіх країн із метою працевлаштування на сезонну роботу. Швед зазначив, що будуть зміни в так званих короткострокових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування, а також параграф щодо однакових умов праці і зарплат.

 

Швед додав, що сезонною роботою в основному зацікавлені громадяни України. “Понад 95% працюючих у Польщі іноземців родом з України”, – наголосив заступник міністра сім’ї, праці та соціальної політики.

 

“Ми знаємо, що при сьогоднішній системі заявок, особливо з української сторони, трапляються різні зловживання, купівля таких заявок. І з польської сторони ми до кінця не знаємо, чи дійсно ті особи прибули на роботу і фактично працюють, чи таке оформлення використовують для отримання візи”, – зауважив Швед.

 

Торік було видано 800 тисяч заявок на роботу в Польщі. Працювало півмільйона людей. Цього року до середини травня надійшло 500 тисяч заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року замовлень очікують більш ніж мільйон.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: