З 25 листопада Тернопільщина на монеті

Опубліковано:
26 Листопада, 2014 о 12:00

Національний банк України, продовжуючи серію “Області України”, уводить в обіг 25 листопада 2014 року пам’ятні монети: 75 років Тернопільській області”, “75 років Львівській області” , “75 років Волинській області”, “75 років Рівненській області” , “75 років Івано-Франківській області” номіналом 5 гривень.

 



Пам’ятна монета “75 років Тернопільській області” присвячена краю з унікальними і неповторними пейзажами, гірськими рельєфами, річками, водоспадами, печерами. Перлинами заповідного фонду краю є національний природний парк “Кременецькі гори” та заповідник “Медобори”.

 

Пам’ятна монета “75 років Львівській області” присвячена одному з найбільших культурних, освітніх та промислово-аграрних регіонів на заході України. Пам’ятна монета “75 років Волинській області” присвячена краю віковічних лісів, сотень небесно-чистих рік і озер, до яких належить найглибше озеро України – Світязь. Також Волинь багата на різноманітні мінерально-сировинні ресурси. Пам’ятна монета “75 років Рівненській області” присвячена краю, який налічує понад 600 розвіданих мінеральних родовищ, унікальними серед яких є поклади базальту та бурштину. Пам’ятна монета “75 років Івано-Франківській області” присвячена мальовничому краю, багатому на ліси, лікувальні мінеральні води, природні ресурси (паливно-енергетичні, хімічні, будівельні), з різноманітними рослинним і тваринним світом.

 

Монети відкарбовано з використанням сучасних технологій виготовлення біметалевих монет: зовнішнє коло – мідно-нікелевий сплав, внутрішнє – нордік (CuAl5Zn5Sn1), категорія якості карбування – “спеціальний анциркулейтед”, діаметр – 28,0 мм, маса – 9,4 г, тираж – 20 000 штук.  Гурт монети – секторальне рифлення.

 

Пам’ятні монети є дійсним платіжним засобом України та обов’язкові до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

 

Управління Національного банку України

в Тернопільській області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #75 років, #гривня, #НБУ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільська область, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: