Юні патріоти Тернополя складають Першу пластову Присягу біля пам’ятника Степану Бандері (фото)

Нещодавно Національна скаутська організація "Пласт" відзначила свою чергову річницю. Цьогорічні урочистості виявилися особливими, адже багато юних пластунів взяли участь у святковому Дні першої пластової Присяги.

Опубліковано:
14 Квітня, 2024
Пласт
Фото Тернопільської міської ради

Ця знакова подія відбулася біля пам’ятника відомому українському діячеві Степану Бандері в Тернополі. Тут молоді скаути об’єдналися, щоб разом відсвяткувати цей важливий момент у їхньому житті та діяльності скаутського руху.

Про проведення цієї урочистості повідомив у своєму Telegram-каналі мер Тернополя Сергій Надал. Захід став яскравим проявом єднання молодого покоління навколо національно-патріотичних цінностей:

“Сьогодні у серці нашого міста, біля пам’ятника Степану Бандері разом з пластунами зібралися, аби відзначити 112-річницю з Дня Першої Пластової Присяги. Для багатьох маленьких тернополян сьогодні важливий день, адже вони стали частинкою великої, міцної та сильної сім’ї”.

Пласт – це потужна скаутська організація, яка має глибоке історичне коріння в Україні. Вона відіграє важливу роль у вихованні молоді, прищепленні їй почуття патріотизму, відповідальності та командного духу. Такі заходи, як складання першої присяги, демонструють живучість та актуальність пластового руху в сучасних умовах.

Для молодих пластунів участь у святкуванні річниці організації стала особливо значущою, адже вони долучилися до вікових традицій і засвідчили свою відданість українським ідеалам. Подібні об’єднання молоді навколо національно-визвольних ідей є важливим елементом збереження історичної пам’яті та культурної спадщини України.

Урочисте складання першої пластової присяги біля пам’ятника Степану Бандері засвідчило незламність духу українського скаутського руху. Ця подія стала яскравим віддзеркаленням прагнення молодого покоління продовжувати боротьбу за незалежність України, відображену в постаті видатного національного героя.

Пласт
Фото Тернопільської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Пластовий захід, #присяга, #Тернопільські пластуни
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: