Янукович прокоментував закон про конфіскацію його активів

Опубліковано:
21 Березня, 2016 о 15:38

Колишній президент України Віктор Янукович назвав закон про конфіскацію його передбачуваних офшорних активів у розмірі 50 мільярдів гривень провалом влади. Про це він заявив в інтерв’ю Reuters.

 



Екс-глава держави заявив, що нинішня влада намагається приховати провали управління за допомогою закону про конфіскацію його активів.

 

“Розмови про “міфічні мільярди” Януковича є не більше, ніж спробою нинішніх політичних “невдах” відвернути увагу українців від того, що вони привели країну до краху. Політично і економічно”, – сказав Янукович в письмових коментарях агентству.

 

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що закон дозволить уряду повернути вкрадені Януковичем 50 мільярдів гривень і використовувати ці гроші за державним призначенням.

 

Передбачається, що Янукович перевів вкрадені гроші в мережу офшорних компаній на Кіпрі, Сейшельських островах, Великобританію, Панаму і Беліз.

 

Однак екс-глава держави присягається, що всі його активи в Україні складалися з одного будинку і 29 млн гривень на банківському рахунку, які вже конфіскувала держава. Він додав, що у нього є лист від генерального прокурора України, який підтвердив відсутність банківських рахунків за кордоном.

 

“Якщо закон буде прийнятий, вищі посадові особи зможуть конфісковувати все, що вони захочуть, у будь-якого українця, без доведення вини або судового наказу”, – додав Янукович.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: