Сосиски – один із найпопулярніших продуктів харчування, оскільки швидкий в приготуванні. Єдиний їх величезний мінус – важко дізнатися, які інгредієнти в сосиски додали виробники.



 

Щоби відрізнити «погані» сосиски від якісних, потрібно знати деякі хитрощі.

  1. Вже по кольору можна виявити наявність нітриту натрію, який провокує виникнення раку. Сосиски з його вмістом мають неприродній рожевий колір.
  2. Щоби здешевити виготовлення, у сосиски додають крохмаль з мукою. Так, вони цілком безпечні для вашого здоров’я, однак чи коштують грошей, які ви за них заплатили? Виявити наявність цих продуктів нескладно. Просто нанесіть на невеликий шматок сосиски йод – якщо він змінить колір на синій чи фіолетовий  – там точно є крохмаль. І це лише «квіточки», гірше, коли у родуктів м’яса немає і близько.
  3. Щоб зробити смачну підробку, знадобиться лише маленький шматочок м’яса. А щоб його вистачило на велику кількість сосисок, виробники додають каррагінани – спеціалні речовини, які утримують вологу й утворюють гель. Щоб перевірити їх наявність, достатньо зварити сосиски у мікрохвильовці. В ідеаі їхня форма не повинна змінитися. Якщо сосиски потріскалися, видулись або зморщились – там точно є каррагінани.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: