Сосиски – один із найпопулярніших продуктів харчування, оскільки швидкий в приготуванні. Єдиний їх величезний мінус – важко дізнатися, які інгредієнти в сосиски додали виробники.
Перегляньте також:
- На Донеччині загинув тернополянин Микола Головенко
- Графік вимкнення світла на Тернопільщині на 22 листопада
Щоби відрізнити «погані» сосиски від якісних, потрібно знати деякі хитрощі.
- Вже по кольору можна виявити наявність нітриту натрію, який провокує виникнення раку. Сосиски з його вмістом мають неприродній рожевий колір.
- Щоби здешевити виготовлення, у сосиски додають крохмаль з мукою. Так, вони цілком безпечні для вашого здоров’я, однак чи коштують грошей, які ви за них заплатили? Виявити наявність цих продуктів нескладно. Просто нанесіть на невеликий шматок сосиски йод – якщо він змінить колір на синій чи фіолетовий – там точно є крохмаль. І це лише «квіточки», гірше, коли у родуктів м’яса немає і близько.
- Щоб зробити смачну підробку, знадобиться лише маленький шматочок м’яса. А щоб його вистачило на велику кількість сосисок, виробники додають каррагінани – спеціалні речовини, які утримують вологу й утворюють гель. Щоб перевірити їх наявність, достатньо зварити сосиски у мікрохвильовці. В ідеаі їхня форма не повинна змінитися. Якщо сосиски потріскалися, видулись або зморщились – там точно є каррагінани.