Як козаки в Борщеві кашу варили

Опубліковано:
9 Червня, 2015 о 10:25

У День  захисту дітей Борщів відвідали козаки Тернопільського козацько-десантного екологічного осередку ім.Дмитра (Байди) Вишневецького. Браві вояки грали із дітьми в козацькі забави та пригощали кулішем, рибною юшкою,  борщем та солодощами.

 



  Від козацької кухні всі були у захваті – і організатори свята, і батьки, і діти. Наказний отаман Тернопільського коша Українського козацтва генерал-хорунжий Володимир Мосейко каже, що толк у приготуванні страв козацької кухні у їхньому осередку знає кожен козак. Хто хотів, мав змогу переконатися у цьому на площі міста, де гості варили страви. А ще була можливість долучитися до самого процесу приготування. Наприклад, почистити картоплю, буряк, моркву,  нашаткувати капусту. Хоча на сяті усім заправляла головна кухарка – Людмила Горбаль, козаки допомагали їй у всьому. До приготування страв долучилися також працівники РДА Ірина Стягар, Оксана Макаренко, Світлана Грис, громадська діячка Леся Любарська та вчитель початкових класів Борщівської ЗОШ №1 Алла Прокопишин. Участь у святі взяла також голова Борщівської РДА Людмила Юзьків.

 

 

Поки на площі міста вирувало дійство, організоване Будинком дитячої творчості: конкурс малюнків на асфальті, караоке, ігри  козаки уже завершили куховарити і запросили усіх до частування. Козацькі ігри і забави визначили найкращих і найспритніших серед дітлахів, тому переможці повернулися додому із грамотамиі призами.

 

Начальник штабу Тернопільського обласного коша Українського козацтва генерал-хорунжий Василь Білик розповідає, що така робота з дітьми і молоддю є визначальною у діяльності їхньої громадської організації. Щороку вілітку бажаючі мають змогу проходити вишкіл на базі одного із дитячих таборів, де дітей виховують у патріотичному і спортивному дусі. Також із молоддю тісно працює духовенство.

 

Найзворушливішим моментом для усіх став, звичайно, конкурс малюнків на асфальті. Діти малювали мир, серця, голубів і писали гасла із побажаннями швидкого закінчення війни та звернення до солдатів повертатись додому живими, до своїх сімей і мирного життя.

 

Ірина Мадзій.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: