Як уникнути купівлі машини-потопельника

Європейські машини після повеней продаються зі знижками.

Опубліковано:
6 Жовтня, 2024 о 11:11
автомобіль-потопельник
Ілюстративне фото з мережі.

Український ринок заповнили автомобілі-потопельники, свіжопригнані з європейських країн, де в серпні та вересні відбулися масштабні повені. Через це машини, які постраждали від води, продаються з великими знижками. Як розпізнати такий автомобіль і чи варто його купувати – про це розповідають експерти, пише UAmotors.

Автомобілі, що постраждали від повеней, на вторинному ринку з’являються часто, оскільки стихійні лиха трапляються регулярно. Цього року найбільше постраждали регіони вздовж Дунаю та Польщі. Фахівці зазначають, що хоча такі машини є досить поширеними, працювати з ними складно, оскільки підтоплення завдає серйозної шкоди як кузову, так і електроніці.



Один зі спеціалістів СТО радить власникам автомобілів-потопельників ремонтувати машини лише для того, щоб швидше продати їх, адже відновлення повноцінної роботи такої техніки потребує значних зусиль. Корозія кузова і проблеми з електронікою – головні наслідки підтоплення. Електроніка, навіть після ремонту, може раптово вийти з ладу, що може стати причиною зупинки автомобіля просто на дорозі.

Заміна пошкодженої водою електроніки сучасного автомобіля може обійтися у сотні тисяч гривень. Ситуація ускладнюється ще й тим, що постачання нових деталей може зайняти кілька місяців. Щодо механічних компонентів машини – їх легше перевірити при купівлі, однак пошкодження кузова залишаться назавжди.

Фахівці радять не купувати потопельників, оскільки продавці часто майстерно маскують дефекти. Лише професійний огляд підлоги автомобіля без килимків може дати чітку відповідь, чи була машина підтопленою. Непрямими ознаками можуть бути ржаві гальмівні диски, проблеми з електрикою або занадто “свіжий” вигляд салону.

Як обрати вживаний автомобіль після ДТП і чи варто

Як обрати вживаний автомобіль після ДТП і чи варто

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автомобілі після повені, #автомобілі-потопельники, #вторинний ринок авто, #європейські авто, #підтоплені автомобілі, #повінь в Європі, #покупка автомобіля
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: