Як «прокачати» свій мозок: 10 вправ для тренування пам’яті

Опубліковано:
23 Вересня, 2024 о 15:13

Лікарі Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб розповіли рекомендують виконувати вправи для тренуванні пам’яті. Це допоможе протистояти неврологічним пошкодженням, які виникають через старіння.

Найперше, треба перевірити свою пам’ять:



  1. Складіть список – продуктів, одягу, кухоного приладдя, чи будь-чого іншого і запам’ятайте це. Через годину перевірте, скільки предметів можете згадати. Чим складніший список, тим ефективніша вправа.
  1. Навчіться грати на музичному інструменті або долучіться до хору. Вчені дослідили, що вивчення чогось нового і складного упродовж тривалого періоду, дуже позитивно впливає на мозок. 
  1. Рахуйте в умі, тобто без допомоги телефона чи комп’ютера.
  1. Вчіться готувати нову страву, адже під час приготуванні їжі, ви використовуте багато чуттів: нюх, дотик, зір і смак, вони стосуються різних частин мозку
  1. Вивчайте іноземну мову. Це стимулює мозок і чим більший словниковий запас – тим менший ризик зниження когнітивних здібностей.
  1. Малюйте словесні картини. Візуалізуйте написання слова в уяві, а далі придумайте слова, які починаються або закінчуються тією ж буквою.
  1. Намалюйте карту по пам’яті, це може бути карта вашої місцевості, або нових місць.
  1. Випробуйте смакові рецептори: куштуючт їжу, намагайтеся визначити окремі інгредієнти, зокрема, трави й спеції.
  1. Розвивайте координацію рук і очей, наприклад, займіться вишивкою, чи вязанням, чи складайте пазли.
  1. 10.Займіться справою, що розвиває дрібну моторику, наприкдлад, в’язанням, вишиванням, малюванням чи складання пазлів і так далі. Можна зайнятися і новим видом спорту, який потребує багато думати: йога, теніс, шахи чи шахмати.

Лікарі рекомендують виконувати ці вправи і наголошують, що результат обов’язково буде.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарі, #пам’ять, #прокачати пам’ять
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: