Яценюка задушать в обіймах, а міністри пакують валізи

Опубліковано:
27 Жовтня, 2014 о 09:30

Після виборів прем’єр збереже свою посаду, але дві третіх міністрів нинішнього складу уряду вже пакують валізи.

 
Незважаючи на початкові песимістичні прогнози щодо долі уряду Арсенія Яценюка, в цілому результати його діяльності не виглядають такими вже плачевними. Більш того, в умовах гібридної війни, яку на самому старті роботи постмайданного Кабміну розгорнув проти України Володимир Путін, ключовою загрозою була втрата керованості над усіма процесами, що відбуваються в країні, і повний розвал державних інститутів, а з цим глобальним викликом український уряд з честю впоралося .



 

Розростання сепаратизму було локалізовано в окремих районах Донецької та Луганської областей, українська євроінтеграція відновилася з новою силою, а економічна криза, спровокована в не меншому ступені російської анексією Криму і ескалацією з боку Кремля збройного конфлікту в Донбасі, не став супроводжуватися перманентними соціальними вибухами і зовнішнім дефолтом . Правда, Кабмін де-факто так і не захотів (не зумів) відповісти на найголовніший виклик революції – почати реальну боротьбу з корупцією. 

 

Відновлення керованості країною і недопущення дефолту України – такі головні досягнення українського уряду, який прийшов до влади після краху режиму Януковича і в умовах прямої російської агресії Як би там не було, згідно статті 115 Конституції України, уряд в обов’язковому порядку складає свої повноваження перед новообраним парламентом вже в перший день пленарних засідань. З моменту прийняття присяги депутатами Верховної Ради восьмого скликання прем’єр, віце-прем’єри і всі міністри переходять в статус виконуючих обов’язки. За даними “ДС”, Яценюк має всі шанси залишитися керівником Кабміну – це головна умова “Народного фронту” для участі в створюваній в ВР правлячої коаліції. Проте дві третіх міністрів нинішнього складу уряду вже пакують валізи. На їх місце прийдуть зовсім чужі прем’єру чиновники, які намагатимуться “задушити його в обіймах”. І в цьому процесі лакмусовим папірцем стане хід розслідування СБУ щодо “Укрзалізниці”, чия господарська діяльність вкрай небайдужа особисто Яценюку і його партійним проектом. 

 

Хто ще з нинішніх міністрів збереже за собою крісло, залежить не тільки від сформованої після виборів конфігурації нової парламентської більшості, кадрових уподобань Президента та інших провідних політичних гравців, але і персональних досягнень кожного члена Кабміну за останні вісім місяців. Так що саме при переході від загальних урядових оцінок до окремих випадків міністерських успіхів або прорахунків виникає певний дисбаланс. Дехто з чиновників з лютого 2014 дійсно багато чого досяг, хтось більше піарився, ніж щось робив, деякі не втомлювалися потрапляти в черговий скандал, а про реальні або уявних звершеннях окремих представників уряду взагалі нічого не може сказати ні широка громадськість, ні фахівці у вузькому колі. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: