Вищі ешелони влади в Україні чекає хвиля кадрових змін

Поки що все. Чекаємо на нові чутки і ідеї

Опубліковано:
22 Травня, 2024 о 08:27
Уряд
Кабінет міністрів України.

В державних коридорах невпинно ширяться чутки про грандіозні кадрові перестановки у Кабінеті Міністрів та інших владних структурах. Незважаючи на відсутність офіційного підтвердження, інсайдерська інформація вже просочилася до ЗМІ, викликаючи жваве обговорення та припущення.

Пише Правий Берег з посиланням на ТГ-канал “Політичний треш”.



Майбутнє міністерств: трансформація чи ліквідація?

Одним з найбільш гарячих питань залишається доля Міністерства молоді та спорту. Поширені чутки стверджують, що існує план його ліквідації, проте остаточне рішення може бути відкладене до завершення Олімпіади у Франції. Якщо міністерство збережеться, його очолить в.о. міністра Матвій Бідний або Антон Нікулін, начальник міського управління спорту у Львові.

Реструктуризація урядових відомств

Згідно з інсайдерською інформацією, Міністерство стратегічних галузей промисловості на чолі з Олександром Камишіним може очолити реформоване Міністерство інфраструктури, яке має постати на руїнах колишнього “міністерства-монстра”, створеного за часів Кубракова. Однак перед цим Кабінет Міністрів має прийняти низку рішень, зокрема про приєднання Мінстратегпрому до Мінінфраструктури, а функції регіональної політики перейдуть до Мінекономіки, де Юлія Свириденко має створити відповідний департамент.

Проте, за словами народного депутата Железняка, функції регіональної політики не передаватимуться Мінекономіки, натомість в Уряді знову з’явиться окреме Міністерство регіональної політики, яке найімовірніше очолить В’ячеслав Негода. Не виключена також можливість, що цю посаду може зайняти Олексій Кулеба, який наразі працює в Офісі Президента та відповідає за ці питання, або ж чинний голова “Нафтогазу України” Олексій Чернишов, який прагне повернутися до Уряду.

Цікавим є те, що у випадку призначення Чернишова міністром, Львівщина також залишиться без керівника, оскільки його місце в “Нафтогазі” планується віддати Максиму Козицькому, про що, ймовірно, потурбувався “дах” Козицького в Києві – Єрмак.

Інші кадрові рішення

Питання про звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ, за чутками, вже вирішене, а його потенційний наступник наразі працює в Міністерстві на посаді першого заступника міністра.

Ірина Верещук, ймовірно, збереже свою посаду віце-прем’єр-міністра. Принаймні, точно відомо, що до Тернопільської області головою адміністрації вона не поїде.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #верещук, #кадрові зміни, #політьика, #Труш, #уряд, #шмигаль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Василь Тракало
09:43, 6 Червня, 2024

До професійного свята. Інтерв’ю з головою Тернопільської обласної організації НСЖУ Василем Тракалом

Блоги

ТОП новини тернопільщини: