Вимагав 300000 доларів: ВАКС продовжив обов’язки ексдепутату Тернопільської райради

Опубліковано:
24 Квітня, 2024

Вищий антикорупційний суд продовжив до 23 червня строк дії обов’язків, покладених на колишнього депутата Тернопільської районної ради Володимира Тимчія. НАБУ і САП підозрюють його у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 22 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Тимчія під особисте зобов’язання. На нього поклали наступні обов’язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити їхню дію на два місяці.

«Клопотання – задовольнити. Продовжити до 23 червня 2024 року включно строк дії обов’язків, покладених на (Тимчія – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Темчій
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: