Всеукраїнський День Молитви за сиріт (ВІДЕО)

Опубліковано:
8 Листопада, 2014 о 19:03

Київ. У неділю, 9 листопада, на території Михайлівського Золотоверхого собору (Михайлівська площа) о 14:00 відбудеться День молитви за сиріт. Під час нього триватиме не тільки спільна молитва за дітей, що лишились самі, а й благодійний обід та заходи для 300 сиріт.

 



Організаторами виступили Альянс «Україна без сиріт» спільно з Відділом соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату. Акція відбудеться з благословення Предстоятель УПЦ Київського Патріархату Святыйшого Філарета.

 

«Зазвичай, молитовні служіння, присвячені цій ініціативі, відбуваються у храмах і молитовних будинках, – коментує подію президент Альянсу «Україна без сиріт» Роман Корнійко, – але цього року у нас виникла ідея провести молитву за дітей-сиріт просто під відкритим небом. До участі у ній ми запросили голів християнських Церков, представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, а також віруючих з інших релігійних союзів і об’єднань. Ми віримо в історичність цього моменту. Адже подібна молитва була описана в Дії Святих Апостолів, коли на землю зійшов Дух Святий, який є Духом усиновлення. Ми очікуємо, що Він злине і на український народ».

 

Певною особливістю цьогорічної молитви стане участь у ній родини Президента України, зокрема, його дружини Марини Порошенко, яка взяла цю подію під свій патронат.

 

До участі у спільній Молитві за сиріт були також запрошені представники дипломатичних місій. Зокрема, Генеральний Консул США в Україні, почувши про такий захід, зазначив, що він є унікальним не лише для України, а й для усього світу. Адже, коли голови Церков зберуться в одному місці, під відкритим небом, і молитимуться за вирішення проблеми сирітства, це дасть іншим державам гарний приклад для наслідування.

 

 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: