Всесвітня організація охорони здоров’я планує включити продукти з м’яса, такі як сосиски, ковбаса і бекон, в список потенційних канцерогенів, передає УНН із посиланням на DailyMail.
Перегляньте також:
- Герой “Азовсталі” завітав на перший урок у Тернопільський ліцей
- У Тернополі проходить всеукраїнський турнір з волейболу пам’яті Сергія Юрія
Швидше за все список поповниться і свіжим м’ясом, яке, на думку фахівців ВООЗ, трохи менш небезпечне, ніж м’ясні консерви.
Нагадаємо, що список потенційних канцерогенів оновлюється щорічно, і зараз в нього входять такі сполуки як миш’як і азбест.
“Вживання ковбаси, сосисок і м’ясних консервів, ймовірно, може підвищити ризик розвитку раку кишечника”, — пояснюють причини, за якими м’ясні продукти можуть потрапити в цей список, експерти ВООЗ.
Безсумнівно, таке рішення ВООЗ завдасть серйозного удару як по сільському господарству, так і по підприємствам, що працюють у сфері швидкого харчування.
Як повідомляв УНН, 27 вересня 2015 року канцлер ФРН Ангела Меркель на Генеральній Асамблеї виступила з пропозицією провести реформи у Всесвітній Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ).