Волонтерку Яну Зінкевич у реанімації доглядає врятований нею в АТО лікар

Опубліковано:
7 Грудня, 2015 о 23:54

Медики прокоментували стан постраждалої в ДТП “госпітальєрки”, а сама вона розповіла про причини аварії.

 



Стан постраждалої в ДТП керівника медичного управління добровольчого українського корпусу “Правого Сектору” Яни Зінкевич залишається вкрай важким. Медики поки що не наважуються робити операцію, йдеться в сюжеті ТСН.

 

Постраждала при тямі, самостійно дихає та може говорити. Розповідає, що свою палату добре знає, хоча раніше бувала там лише у якості медика. “Ось ця палата – де мої перші поранені лежали. Оце якраз сусіднє ліжко”, – каже дівчина. Вона, звичайна дівчина з Рівного, студентка біофаку, самостійно створила чи не найпотужнішу польову медичну службу на передовій. Яна Зінкевич особисто врятувала 200 поранених бійців.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома “Госпітальєр” Яна Зінкевич почувається краще і вже частково відчуває ноги (Фотофакт)

 

 

На рахунку створеного нею батальйону “Госпітальєри” вже понад дві тисячі збережених життів. “Це моє життя. Я інакше не уявляю. У мене з дитинства була така мрія. Я замислювалася про миротворчі місії, Червоний хрест. Навіть колись планувала туди йти. Та оскільки я у досить юному віці попала на війну – у вісімнадцять – то якось поки це все відсунулось вбік”, – розповіла Яна. За постраждалою наглядає заступник головного лікаря Юрій Скребець.

 

Улітку дівчина врятувала його на передовій, коли медик під час відпустки працював разом із “госпітальєрами” в зоні АТО. Тоді чоловік отримав осколкове поранення. Тепер мріє віддячити порятунком життя Яни. “Прогноз для життя хороший. Ми вже бачимо, що дуже повільно, але Яна одужує. Прогноз стосовно відновлення функцій – дуже тяжка, вкрай тяжка політравма, ніяких прогнозів ми зараз давати не можемо”, – розповів він.

 

 

Важкі ушкодження грудної клітини та хребта змусили консиліум медиків ухвалити рішення про відтермінування операції щонайменше на тиждень. “Найголовніше завдання – стабілізувати її стан, щоби вона змогла перенести операцію.

 

Операція буде важка, по часу дуже тривала. І ми розуміємо, що якщо вона не буде готова, то може бути всяке. У неї шокова легеня, кров іще не готова до важких операцій. Дуже тяжкі ушкодження. Але ми сподіваємося її врятувати”, – розповів головний лікар обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

 

Керівниця “Госпітальєрів” потрапила в ДТП на Дніпропетровщині у ніч на суботу. На слизькій дорозі машина “Правого сектору” вилетіла з траси та перекинулася щонайменше сім разів. Яна визнає, що сама винна у тому, що сталася аварія. Гроші вона витратила не на зимову гуму, а на лікування хворого бійця.

 

“Дуже велика кількість потреб, які нереально покрити. І я в свій час зробила вибір: на лікування. І не підготувала автомобіль до зими. Просто не було з чого. Ми вилетіли з дороги. П’ять разів ми перекинулися. На п’ятому разі я вилетіла через лобове. На шостому разі мене прижало зверху машиною”, – розповіла волонтерка.

 

Між тим, навіть у реанімації вона не втрачає сили духу і вірить, що якнайшвидше стане на ноги.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: