Водіїв тернопільських маршруток, на жаль, нічого не вчить

Опубліковано:
29 Вересня, 2015 о 08:53

Скільки вже говорено і писано про водіїв тернопільських маршруток, та й громадський транспорт взагалі, а тема ніяк не зникає зі сторінок газет і сайтів. Безліч негативних прикладів і трагічних наслідків, ну ніяк не можуть вплинути на адекватну поведінку і дотримання елементарних правил.

 



Вже навіть не говорю про каву, сигарети, мобільник, насіння під час руху і гонки, щоб забрати пасажирів з під носа в іншого перевізника…

 

Сьогодні випадково спостерігав ситуацію, коли водій маршрутки впускав пасажирів не на зупинці, а під час червоного сигналу світлофора на вул.Шота Руставелі у Тернополі.

 

 

 

Зрештою, ця публікація не стільки про бездумність і ризик водія маршрутки, скільки про загальну проблему у поведінці пасажирів і перевізників. З одного боку, звичайно винен водій, бо не мав права такого робити, але з іншого боку — можливо пошкодував двох пенсіонерів і не хотів слухати прокльонів на свою адресу.

 

Такі випадки повинні якось контролюватися зі сторони перевізників, а самих перевізників мусить контролювати міська влада, яка видає дозволи на перевезення пасажирів, а не на поїздки в стилі «Хто виживе». Звичайно, це робота рутинна і не така прибуткова, як видача ліцензій, але все ж таки потрібна. На ній не попіаришся, як на фонтані чи парку… Може тому ніхто і не хоче такого робити.

 

Але давайте не будем кидати все каміння тільки в один город. Цим двом пенсіонерам теж тре було подумати перед тим, як штовхати водія на порушення правил дорожнього руху. Я розумію, що старших потрібно поважати і допомагати їм, але якщо пенсіонер має здоров’я заскакувати на ходу в автобус, то нічого страшного з ним не станеться, якщо зачекає на наступну маршрутку, чи тролейбус. Ще встигне на черговий мильний серіал по телевізору.

 

Як сказав професор Преображенський у відомому фільмі «Собаче серце» — розруха починається в головах. І щоб її пороботи потрібно думати і діяти всім.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: