Вода у Тернополі може подорожчати

Опубліковано:
9 Грудня, 2014 о 21:42

Тернополяни без води не залишаться. Принаймні, поки що. “Тернопільводоканал”, який через борги перед “Тернопільобленерго”попереджали про відключення від системи енергопостачання, домовився про перенесення вирішення цього питання на наступний тиждень. А тернополян, які боргують, просять оплатити за воду. Адже вже із нового року через ціну на електрику тарифи “Тернопільводоканалу” можуть зрости.

– Борг в нас залишається непогашеним, і зважаючи на ті кроки, які ми десь зробили, енергопостачальна компанія пішла нам назустріч і наразі перенесла питання можливого відключення на наступний тиждень. За цей час ми акумулюємо максимально можливу кількість коштів для того, щоб забезпечити розрахунки за поточне споживання електроенергії з можливістю в перспективі часткового погашення того боргу, який був нарощений в листопаді місяці, – говорить директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма.



 

Востаннє ціна на воду у Тернополі зростала минулої весни, повідомляє тв4. Тепер, коли електроенергія подорожчала, збільшились і видатки підприємства. Комунальники вже готують розрахунки, аби переглянути та підняти тарифи на воду. Паралельно “Тернопільводоканал” звернувся до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, щодо можливості автоматичного коригування тарифу, бо ціна на електроенергію для водоканалів України – проблема спільна.

 

– Є інформація про те, що Національна комісія в дійсності розглядає варіант не повного перегляду тарифу, а тільки його часткового коригування, якраз пов’язаного з ростом цін на електроенергію. Тому цілком може бути, що найближчим часом таке рішення буде прийняте. Якщо так, то тоді з 1 січня наші всі абоненти будуть розраховуватись вже за новим тарифом, – каже Володимир Кузьма.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: