Владика Нестор освятив престіл храму в Новому Селі на Підволочищині

Опубліковано:
22 Листопада, 2014 о 18:38

Чини Ангельські поділяються на три ієрархії – вищу, середню і нижчу. Кожну ієрархію становлять три чини. Над всіма дев’ятьма чинами поставлений Господом святий Архістратиг Михаїл (ім’я його в перекладі з єврейської означає “хто як Бог”) – вірний служитель Божий, бо він скинув з Неба денницю, який возгордився з іншими павшими духами.
    
Лаодикійський Собор 35-м правилом засудив і відкинув єретичне поклоніння ангелам як творцям і правителям світу і затвердив православне шанування їх. Звершується свято в листопаді – дев’ятому місяці від березня (з якого в давнину починався рік) – відповідно до числа 9-ти чинів ангельських. (21 листопада н.с.).
  

 



   

      

            

             

            
21 листопада 2014 року, коли Свята Православна Церква відзначає Собор архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних,високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький відвідав із архіпастирським візитом Свято-Михайлівську парафію с. Нове Село Підволочиського району.

                
На церковному подвір’ї, першими свого духовного батька зустріли молоді прихожани храму, котрі привітати архіпастиря святковими віршами, піднесли запашний коровай та букет квітів.
                 

           

            

             

          
З нагоди престольного свята високопреосвященнійший владика очолив святкову Божественну літургію. 

Перед початком Богослужіння архієпископ Нестор звершив чин освячення престолу.
            
Під час освячення та за Божественною літургією Його Високопреосвященству співслужили: настоятель храму прот. Андрій Гусак, прот. Борис Леськів, прот. Василій Пойшлий та прот. Григорій Сирота.
                      

            

              

            

          
Після заамвонної молитви владика Нестор виголосив проповідь у котрій розповів про подвиг архістратига Михаїла та значення ангелів. В кінці проповіді високопреосвященнійший владика привітав усіх парафіян із престольним святом та відзначив настоятеля храму прот. Андрія Гусака ювілейною медаллю «1025 років хрещення Руси-України».

           
Завершилося Богослужіння уставним многоліттям.
  
Прес-служба Тернопільської єпархії 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нестор, #нове село, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підволочиськ, #тернопіль, #тернопільська єпархія, #тернопільські новини, #УПЦ КП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: