Військовий експерт розповів про ситуацію в Курській області РФ

Опубліковано:
10 Серпня, 2024 о 22:55
Карта наступу. Фото: Еспресо.
Карта наступу. Фото: Еспресо.

Іван Тимочко, військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ, в етері Еспресо прокоментував ситуацію з бойовими діями на території Курської області Росії. Експерт вказав на неочікуваний розвиток подій та неготовність російських сил до такого сценарію.



Неназвані сили та неготовність російської армії

За словами Тимочка, Росія зосередила увагу на можливому наступі в Сумській області України, стягнувши туди значні сили. Це призвело до несподіваного прориву на Курщині:

“Виявилося, що немає 25 тис. передових штурмовиків, 50 тис. в тилу також немає, але є трохи строковиків, від’ємно наступаючих ахматівців та трішки прикордонників, які вирішили не гинути, а здаватися у полон”.

Експерт підкреслив важливість того, що офіційно не названі війська, які діють у Курській області. Це створює ситуацію, подібну до тієї, яку Росія використовувала раніше:

“Росіяни потрапили й самі в другу свою пастку, якою вони завжди любили прикриватися, говорячи, що “це не ми, це ввічливі люди””.

Реакція місцевого населення та дії російської влади

Тимочко зазначив, що місцеве населення Білгородщини та Курщини позитивно відгукується про поведінку невідомих військових. Водночас люди побоюються можливих бомбардувань з боку російської армії.

Військовослужбовець також звернув увагу на оголошення контртерористичного стану в регіоні, що може призвести до обмеження руху цивільних та потенційних масованих обстрілів населених пунктів.

“Взагалі дуже добре, що війна перейшла на територію Росії, це необхідна ситуація, аби дати зрозуміти росіянам, що вони без кінця воювати не зможуть. Бо кожний тиждень, місяць, який вони затягують у війні в Україні, буде приносити шкоду і руйнування до них”, – підсумував Тимочко.

Раніше ми писали про те, що Росія готується обороняти Курську АЕС? Знищена російська колона, полонені та бої: що відомо.

Росія готується обороняти Курську АЕС? Знищена російська колона, полонені та бої: що відомо

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бойові дії, #Іван Тимочко, #Курська область, #російська армія
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: