«Військова поліція пропонує співпрацю»: кіберполіція та Центр протидії дезінформації попереджають про ворожу ІПсО

Опубліковано:
20 Червня, 2024 о 20:12
«Військова поліція пропонує співпрацю»: кіберполіція та Центр протидії дезінформації попереджають про ворожу ІПсО
Фото кіберполіції

Останніми днями мережею поширюється інформація, що нібито «військова поліція» пропонує українським громадянам винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів. Ці повідомлення надходять від імені нібито Національної поліції України.

Наголошуємо, що ця інформація не відповідає дійсності. Національна поліція України жодних подібних оповіщень не робила. Також нагадуємо, що в Україні не існує «військової поліції».



Такі повідомлення є елементом російської інформаційно-психологічної операції (ІПсО) і спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні та створення напруженості серед громадян.

Закликаємо не телефонувати за номерами, вказаними в цих повідомленнях, і не переходити за посиланнями від невідомих джерел. При цьому, для надання ваги своїм ІПСО ворог може використовувати реальні номери телефонів органів державної влади.

Крім того, як повідомляє оперуповноважений відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області ДКП НП України Софія Цезарук  війна відбувається не лише за територіальну цілісність України, а й на інформаційному фронті. Тож пропонуємо небайдужим громадянам залучитись до соціального проєкту Брама (https://t.me/+JDq87638jh5jY2Uy).

Діяльність проєкту Брама направлена на захист медіа простору  від російської пропаганди, блокування каналів поширення дезінформації,  протиправного та забороненого контенту. Також, метою проєкту є покращення медіа-грамотності українців, зменшення впливу пропаганди на суспільство та популяризація безпечного поводження в мережі інтернет.

Основні цілі:

  • Знищення російських осередків в Інтернеті
  • Зменшення рівня булінгу та цькування в мережі
  • Протидія наркотикам та шахрайству
  • Навчання та тренінги з кібергігієни
  • Просвіта населення щодо інформаційної гігієни
  • Залучення та мотивація громадян до активної громадянської позиції

ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО ТИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ІПСО, #кіберполіція
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: