В Українському домі «Перемога» відкрили традиційну Новорічно-Різдвяну виставку «Замість ялинки – зимовий букет». В експозиції близько 50 виробів із соломи, сіна, а також композиції із гілок ялинки. Усю цю красу виготовили в Тернопільському обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Директор центру Іван Герц розповідає: «здавана Україна була, так би мовити житницею, золоте колосся – це символ багатства, родючості, який нам, українцям, приносить успіх. Тому навіть тризуб, що сьогодні є на виставці – прикрашений злаками. Цією експозицією ми хотіли нагадати людям, які чудові українські традиції і що їх не можна забувати, такі дідухи, павуки та різні екологічні композиції треба створювати і популяризувати, бо немає нічого кращого, ніж народне надбання».

 



Іван Герц наголосив, що на виставці є і роботи із гілок ялинки, так людям показують, що замість зрубувати вічнозелене дерево на свята, а потім його викидати – можна лише скористатися кількома його гілочками.  Так і дерево не знищимо, і запах його буде в оселі, а прикрасити віття можна гарно і цікаво, тому це навіть дуже хороша альтернатива вирубуванню ялин.

 

Побачити роботи працівників та вихованців обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді в «Перемозі» можна буде до 20 січня.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: