Відомих тернопільських медиків нагородили орденом святого Пантелеймона

Опубліковано:
25 Липня, 2024 о 20:03

З благословення Предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія у Тернополі митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор вручив відомим медикам ордени святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

За жертовне служіння у збереженні дару життя та заслуги перед Помісною українською православною церквою й побожним народом відзнаку отримали два відомі медики Тернополя – заступник  медичного директора з хірургічної допомоги, лікар-хірург вищої категорії Тернопільської комунальної лікарні №2 Кохан Роман Степанович та завідувач першого хірургічного відділення Тернопільського обласного комунального клінічного онкологічного диспансеру, лікар-хірургу онколог Туманова Оксана Романівна.



Відзнака святого великомученика і цілителя Пантелеймона – присуджується за професіоналізм, милосердя, самовіддане служіння людям, високі моральні якості та гуманістичну діяльність у галузі охорони здоров’я. Підкреслює важливість роботи медичних працівників та їхню відданість справі збереження здоров’я та життя людей.

Довідково. Відзнака святого великомученика і цілителя Пантелеймона виготовляється із ювелірної латуні та покривається золотом (товщина покриття 0.5 мк) та сріблом (товщина покриття 1.5 мк). Відзнака являє собою рівносторонній ажурний хрест покритий золотом та червоною прозорою емаллю. Хрест розміщено на покритій сріблом основі у вигляді стрічки із надписом «Св. вмч. Пантелеймон». По центру хреста розміщено барельєфне зображення вмч. Пантелеймона, покрите золотом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікар, #лікар-хірург, #орден Пантелеймона, #Роман Кохан
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: