«Ми, повстанці – сини України». В обласному художньому музеї репрезентували виставку пам’яток повстанської звитяги Тернопільщини. Всього представлено 70 світлин. Пам’ятники борцям за волю України, могили січових стрільців, місця бойової звитяги повстанців. Загалом в області нараховують до півтисячі пам’яток УПА.

 



Чимало з цих пам’ятників були зруйновані за часів радянської влади. Проте, із настанням української незалежності жителі Тернопільщини із власної ініціативи почали їх відновлення. І зараз громади населених пунктів шанобливо ставляться до пам’яті про своїх героїв, старанно доглядаючи монументи та братські могили.

 

Ініціатором та меценатом створення одного з монументів, світлину якого можна побачити на виставці, став голова правління ПАТ «Тернопільгаз» Олег Караванський. Це пам’ятник борцям за волю братам Вовкам у Ступках, де минули основні роки їхнього життя.

 

Гордістю фотовиставки є перша подібна карта-банер Тернопільщини із позначенням військових округів, де зафіксовані усі  штаби УПА, друкарні, найбільші бої та пам’ятники повстанському руху.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: