У Зарудді Збаразького району відкрили та освятили меморіальну дошку Сергію Долгіх. Уродженець села воював у зоні АТО, де загинув 14 листопада минулого року.

 



Урочистості відбулися на храмовий празник села. Учні школи, односельці загиблого, товариші та гості хресною ходою пройшли від церкви Різдва Пресвятої Богородиці до школи. На тамтешньому подвір’ї отці освятили меморіальну дошку Сергію Долгіх. Опісля з урочистою програмою виступили школярі, а згодом до слова запросили представників влади та громадськості.

 

«Почалося все зі стенда у шкільному коридорі, — каже директор Зарудянської школи Олександр Постумент. – Тоді зародилася ідея встановити меморіальну дошку. Однак через фінансові труднощі відтягували реалізацію задуму. Завдяки допомозі директора одного з приватних агропідприємств ми змогли почати виготовлення пам’ятної дошки. Майстер – наш односельчанин, сусід загиблого».

 

Віра Перун

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: