Відкрили меморіальну дошку айдарівцю Ярославу Сташківу

Опубліковано:
21 Жовтня, 2015 о 18:53

Меморіальну дошку бійцю 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Ярославу Сташківу відкрили у його родинному селі Щепанові Козівського району. Ярослав Сташків загинув у грудні неподалік міста Щастя на Луганщині. Побратими називали його «Бистрий». Він був активістом Майдану, а з початком військових дій на сході України пішов боронити країну від ворога. В машину, у якій сидів Ярослав влучив «Град».

 



Під час відкриття меморіальної дошки сліз не стримували усі присутні. У Ярослава залишилися двоє дітей. Як щирого і добродушного, але справедливого і мужнього його пам’ятають бойові побратими. Серед них Олег Томащук, якого багато-хто може впізнати із того злощасного відео розстрілів на Інститутській, де із з-під куль витягнув 17 поранених. Вижило лише двоє. Шлях із Майдану до Айдару Олег пройшов разом із Ярославом Сташківом.

 

Очільник області Степан Барна вручив орден «Честь і слава», який знайшов героя посмертно,  батькам Ярослава Сташківа.

 

Меморіальна дошка на будівлі школи, у якій навчався Ярослав, нагадуватиме школярам про подвиг Ярослава Сташківа. Дошку урочисто освятили та відправили панахиду за упокій душі загиблого.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: