Відбулося спецпогашення конверту з нагоди 55-річчя останнього бою УПА (Фото)

Опубліковано:
20 Квітня, 2015

З нагоди 55-річниці останнього бою українських повстанців у лісі поблизу хутора Лози Бережанського району виготовили спеціальний штемпель. 16 квітня ним погасили пам’ятні конверти під час вшанування визначних постатей визвольного руху.

 

Ініціаторами створення штемпеля стали директор Бережанського міського клубу «Колекціонер» Олександр Короневич і старший науковий співробітник Бережанського краєзнавчого музею Микола Проців.

 


 

Погашення пам’ятного конверта відбулося після відтворення останнього бою повстанців акторами-початківцями. Почесну місію доручили Олександрові Короневичу. Він, сидячи на бричці у головному уборі воїнів УПА – «мазепинці», маркував кожний конверт на яких були марки з Романом Шухевичем і Степаном Бандерою.

 

                   ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бережанському лісі показали
                                                          останній бій повстанців (Відео, фото)


– Ми довго виношували цей задум, – каже Олександр Короневич, – адже польова пошта за часів УПА була єдиною ниткою зв’язку з рідними і побратимами. Завдяки їй повстанці могли спілкуватися і також бути попередженими про ворожу небезпеку.  

 

Галина Кіт

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #конверт, #лози, #микола проців, #новини тернопільщини, #спецпогашення, #тернопільські новини, #УПА
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: