«Спасіння і натхнення». Історія унікальної жінки, яка втратила єдиного сина, але знайшла свою відраду у творчості. В одному із залів Збаразького замку відкрили виставку робіт Ярослави Зелінської. Ярослава Зелінська – уродженка чудотворної Зарваниці. Та більшу частину життя прожила у Збаражі. У її 77 – це перша виставка, та й, мабуть, не остання. Адже жінка сповнена планів на майбутнє. Лише зараз почала випалювати картини. А до цього вишивала та малювала – фарбами на полотні, папері дереві.

 



За освітою пані Ярослава – ветеринар. Свій приспаний потяг до творчості відчула після страшної втрати – трагічно загинув її єдиний 33-річний син. Саме малювання, каже жінка, допомогло їй подолати тривалу депресію. Розпочала із синового портрету, а зараз у неї – понад 150 картин. «Я можу сидіти 2-3 години, не відриваючий від полотна. Коли я малюю, то забуваю про все. Це моє заспокоєння», – каже пані Ярослава.

 

Яскраві барви пробуджують жагу до життя. Енергійності і життєрадісності цієї жінки можуть позаздрити молоді. І це попри те, що доля її  – важка і терниста. Її пані Ярослава порівнює із картиною річки, яка тече у майбуття.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: