Від інновацій до реальних дій: що було на Дні поля «Агро Тернопіль»

Опубліковано:
3 Жовтня, 2024 о 15:43

25-26 вересня 2024 року в селі Охримівці, Тернопільська область, відбувся новий аграрний захід — День Поля «АГРО ТЕРНОПІЛЬ», який став важливою подією для представників агропромислового комплексу Західної України. Подія зібрала більше 1800 відвідувачів, які мали можливість ознайомитися з передовими технологіями, сучасною технікою та інноваційними рішеннями для сільського господарства.



На відкритті Дня Поля «АГРО ТЕРНОПІЛЬ» виступили начальник Тернопільської обласної військової адміністрації В’ячеслав Негода, перший заступник голови Тернопільської обласної Ради Володимир Болєщук, а також заступник директора департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Андрій Кравченко.

Сьогодні ми започатковуємо щорічний захід День Поля “АГРО ТЕРНОПІЛЬ”. Для нашої області подібні заходи є надзвичайно важливими, оскільки область є аграрною. АПК є базовим для забезпечення безпеки як і нашого регіону, так і в цілому держави. Ця сфера формує не лише робочі місця, ця сфера формує наші бюджети. Сьогоднішній захід – це також можливість подумати про перспективу, обговорити питання, які могли б бути вирішені для підняття АПК на новий рівень,” – зазначає В’ячеслав Негода, начальник Тернопільської ОВА. 

«Надзвичайно приємно, що в нашій області проводяться такі заходи, і дуже важливо, щоб їх було більше. Наша область є аграрною, і в нас є чудові результати сільськогосподарського виробництва. Багато підприємств мають хорошу динаміку росту, вже впроваджують високотехнологічне виробництво, і цей захід є майданчиком для обміну досвідом, де можна показати та запропонувати новітні рішення в аграрній сфері,» – додав Володимир Болєщук.

“Третій рік поспіль аграрії стикаються з новими викликами. Щороку їм необхідні ресурси для обстеження і розмінуванняблизько пів мільйона земель. Проте, незважаючи на ці виклики, я хочу подякувати аграріям за їхню стійкість у забезпеченні продовольчої безпеки та розвитку регіону і країни загалом,” – зазначив Андрій Кравченко.

Після урочистого відкриття відбувся круглий стіл на тему: «Багатофункціональний розвиток аграрного сектору економіки та сільських територій як складова аграрної політики держави». Обговорювалися ключові питання, пов’язані з розвитком аграрного сектору України, впровадженням інновацій та багатофункціональним розвитком сільських територій.

Основною темою обговорення було пошук шляхів стабільного розвитку аграрного сектору України в умовах викликів, які постали перед галуззю. Учасники також обговорили перспективи впровадження державних програм підтримки сільського господарства та роль регіонів у цьому процесі.

У рамках заходу свої досягнення та продукцію представили понад 100 компаній. Вони презентували передову сільськогосподарську техніку, новітні засоби захисту рослин, технології для вдосконалення ведення агробізнесу та інші інноваційні рішення для сільськогосподарського виробництва.

Особливу увагу привернув демонстраційний показ техніки, на якому було представлено низку новинок для ефективної роботи в полі, включаючи сучасні трактори, обладнання для обробки ґрунту , оприскувачі, посівні комплекси і багато іншого. Відвідувачі мали змогу побачити техніку в дії, оцінити її продуктивність та ефективність.

Також під час заходу відбулася благодійна лотерея, організована з метою підтримки Збройних Сил України. Завдяки лотереї було зібрано 64 500 грн. Тому за допомогою всіх учасників, відвідувачі , AGRO TEAM, а також Негоди В’ячеслава Андроновича та Устенка Віктора Володимировича  було придбано дрон DJI Matrice 30T для 59 окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка.

Завершенням заходу стало оголошення планів на 2025 рік. AGRO TEAM повідомили про проведення наступних заходів:

Організатори також анонсували нові події, які будуть додані до календаря у 2025 році, з акцентом на розширення географії та зміцнення аграрної спільноти України. Але детальна інформація про них згодом.

Тому підписуйтеся на AGRO TEAM, щоб не пропустити жодної новини про аграрні заходи в 2025 році.

Instagram – https://www.instagram.com/agroteam.expo
Facebook – https://www.facebook.com/agroexpo.in.ua
TikTok – https://www.tiktok.com/@agroteam.expo

Детальніше: +38 073 000 4 999

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Агро Тернопіль, #день поля, #охримівці
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: