Від DisplayPort до D-Sub – популярні стандарти відеокабелів

Опубліковано:
27 Вересня, 2024 о 22:10
Від DisplayPort до D-Sub
Від DisplayPort до D-Sub

Єдиного стандарту під’єднання відеоапаратури не існує, тому з появою дедалі нового обладнання змінюється і технологія передавання відеосигналу. Якість зображення і свобода використання значною мірою залежать від того, наскільки добре користувач знає особливості кожного типу роз’ємів. Тому правильно підібраний відеокабель за посиланням https://www.aks.ua/catalog/video-kabel/ має особливе значення під час трансляції зображення. Розглянемо найпопулярніші типи аксесуарів для передачі відеосигналу.

D-Sub і DVI: стандартні роз’єми для ПК

Роз’єм D-Sub, також відомий під офіційною назвою D-Sub miniature, призначений не тільки для відображення зображень. Він також може використовуватися як послідовний порт, паралельний порт, SCSI та інший роз’єм. Однак ці стандарти дуже рідко зустрічаються, а їхні функції замінюють USB.



Коли порт D-Sub функціонує як роз’єм монітора, він також називається портом VGA (аналоговий стандарт).

Що стосується формату DVI, то він являє собою цифровий візуальний інтерфейс, який зі свого боку має поділ на три типи роз’ємів:

  • DVI-A, призначений для аналогових підключень;
  • DVI-D використовується для цифрових підключень;
  • DVI-I універсальний тип підключень.

Усі три типи мають велику візуальну схожість, тому під час купівлі важливо нічого не переплутати.

Три цифрові роз’єми нового покоління

Цифрові стандарти, які на сьогодні набули особливої популярності:

Усі три інтерфейси забезпечують цифрове передавання аудіо- та відеосигналів одним кабелем і гарантують простоту експлуатації.

Роз’єми HDMI, DisplayPort і Mini DisplayPort нагадують форму роз’єму USB типу A. У них немає кріпильних гвинтів, що полегшує їхнє під’єднання, однак це може призвести до легшого від’єднання кабелю помилково.

Наступна перевага полягає в тому, що відеосигнали в стандартах HDMI, DisplayPort і Mini DisplayPort можна вільно перетворювати в стандарт DVI-D, який є цифровим інтерфейсом ПК. Відповідний адаптер або конвертерний кабель дає змогу приймати або надсилати відеосигнал із роз’єму DVI-D на HDMI, DisplayPort або Mini DisplayPort, і навпаки. Однак цей метод все ще не досконалий, а в деяких випадках пристрої введення і виведення виявляються несумісними (відео не відображається).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відео, #кабель
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»
20:15, 25 Вересня, 2024

Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»

ТОП новини тернопільщини: