Вперше як центр територіальної громади, а не як окремий населений пункт голосували Великі Гаї Тернопільського району. З цим пов’язані окремі труднощі. Та, попри це, дільниця № 610906 відкрилася вчасно і голосування минуло без ексцесів.

 



Великогаївська об’єднана територіальна громада першою утворилась в Тернопільському районі. Вона включає в себе 13 довколишніх сіл, а це – 15 дільниць і майже 9 тисяч виборців. Зараз тут ще голосували за сільського голову, а не за старосту, бо територіальна реформа триває. Для виборців складнощі у тому, щоб розібратися у кандидатах по округах, бо більшість з них – маловідомі. А членам комісій неабиякі проблеми створила затримка у роз’ясненнях – інструкції та відповідні посібники отримували в останні дні. А канцелярію доводилось закупляти за власні кошти. Але підготуватись до виборів встигли, – розповіла голова територіальної виборчої комісії Великих Гаїв Галина Онуферко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: