Вчора в Білій під Тернополем вчилися стріляти

Опубліковано:
25 Лютого, 2015 о 08:46

Близько 60 членів Заліщицього загону «Самооборони» взяли участь у практичних заняттях зі стрільби. Вони відбулися 24 лютого на полігоні, що у селі Біла Тернопільського району. Оглянув як проходять навчання виконувач обов’язків голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

 



«Війна почалася не вчора, а рік тому і зараз свідомі українці розуміють, що мир понад усе, – зазначив Іван Богданович. – Хлопці з загону «Самооборони» – патріоти, які готуються до захисту України. Ми починаємо відновлювати заняття з оборони, щоб кожен здобув такі потрібні на сьогодні знання та вміння».

 

 

Виконувач обов’язків голови ОДА також наголосив, що і мобілізовані чоловіки перш, ніж вирушити на схід, проходять вишколи та навчання.
 
«Мобілізованих відправляють у навчальні центри здобувати практичні знання, і лише після підготовки вони вирушають на місце призначення. Одразу в зону АТО нікого не відправляють», – констатував Іван Крисак.
 
За словами голови управління Заліщицької районної «Самооборони» Павла Лесюка, загін створили минулої весни. Наймолодшому у загоні – 18, найстаршому чоловіку – 60 років.
 
«Наша мета – навчання молоді та проведення вишколів для того, щоб в разі потреби стати на захист України від російського агресора, – підкреслив Павло Лесюк. – Ми провели більше трьох вишколів у Заліщицькому, Чортківському та Борщівському районах. Також  ми взяли активну участь у вишколі у Чорткові. Живемо за девізом: «Важко у навчанні –  легко у бою».

 

 
Голова Заліщицької «Самооборони» також розповів, що чимало членів їхнього загону перебувають на сході. Одного, на жаль, уже провели у вічність. Його героїзм є прикладом для решти.
 
Як зазначив командир батальйону Національної гвардії України в Тернополі підполковник Віктор Шершун, основною метою занять є навчити користуватися зброєю.

 

 
«Спочатку ми поводимо теоретичні заняття, а вже потім – практичні. Відпрацьовуємо найлегші навики, такі як розбирання, складання автомата, спорядження магазинів, підготовка до пострілів з різних положень, правильне прицілювання, – зазначив Віктор Шершун. – Проводитимемо такі навчання частіше, адже крім вміння тримати в руках зброю, потрібно бути і морально готовим цілитися не лише по мішенях, а й по ворогу».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: