Вчені із Каліфорнійського університету у ході експерименту виявили, що 8-годиний сон не такий вже й обов’язковий для людини. А також  фахівці спростували той факт, який сон найкорисніший.

 



До цього вважалось, що найкраще засинати після заходу сонця і прокидатись на світанку. Проте, попри стереотип, ця звичка не притамання древнім людям і не обов’язково має бути природньою для людини.

 

Науковці протягом трьох років спостерігали за біоритмами корінних племен, спосіб життя яких мало змінився з розвитком технологій. Зокрема, це народності Танзанії, Болівії і Намібії. Всі їх представники і досі провадять кочове життя і є мисливцями. Як виявилось, всі вони спали по 6,5 годин і менше. При цьому звички лягати рано також не було виявлено. З настанням темряви люди переважно починали готувати їжу, збирались разом і обговорювали плани на наступний день. Засинали ж в середньому через три з половиною години після заходу сонця. Також учаники експерименту ні коли не спали протягом дня. Цей факт спростовує теорію, що сучасні люди страждають через недосипання і повинні спати не менше як 8-9 годин.

 

Виходить, що древні люди спали набагато менше, ніж сучасні. А звичка спати довше стала наслідком науково-технічного прогресу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: