Василь Шкляр розповів тернополянам про свою «Марусю»

Опубліковано:
19 Квітня, 2015

Другий день мистецького фестивалю «Ї» розпочав відомий автор історичних українських романів Василь Шкляр. До Тернополя він привіз свою «Марусю».

 

Відтак не зважаючи на те, що Василь Шкляр вже приїжджав до Тернополя із презентацією свого нового історичного роману, більше сотні тернополян та гостей міста прийшли знову його послухати.

 

Робота над твором тривала 6 років. Історичний роман написаний на основі архівів та щоденників очевидців.

 

«Роман побудований на міцній документальній основі. У творі висвітлено бурхливі події 1919 року: трагедію українського повстанського руху та бойовий шлях отаманші Марусі. Це була юна гімназистка, 16 – річна Олександра Соколовська, яка після загибелі своїх братів отаманів, одягла козацьку шапку і очолила тисячний повстанський загін і воювала до останньої краплі крові. Родом вона із села Горбулів на Житомирщині», – сказав Василь Шкляр.

 

Під час зустрічі з гостями митсецького фестивалю «Ї»  письменник говорив не лише про свій твір.

Розповів він і про своє ставлення до подій, які зараз відбуваються в країні, відзначивши, що ці історичні події повторюються.

 

«Наша українська історія постійно повторюється. Дає нам багато важливих уроків, але ми не вміємо їх засвоювати», – зауважив Василь Шкляр.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: , #маруся, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чорний ворон, #шкляр
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: