Такі слова почула у слухавці 67-річна тернополянка. Вона одразу повірила незнайомцю, який запевнив, що врятувати родича можна лише, заплативши кругленьку суму. Пенсіонерка віддала зловмиснику 5 тисяч гривень. І лише вранці наступного дня зателефонувала онуку. 

 



Правоохоронці вже неодноразово застерігали, попереджали та нагадували про так звані «телефонні шахрайства», однак жителі краю продовжують потрапляти на гачок аферистів. Мабуть, схожі слова про те, що родич в небезпеці і може потрапити за грати настільки шокують краян, що, керуючись емоціями, вони ладні, не замислюючись віддати будь-яку суму за порятунок рідної людини.

 

Щоб не стати жертвою подібного роду шахраїв, запитайте у того, хто телефонує, як його звати і в якому відділі поліції  він працює. Зателефонуйте тому, кому начебто потрібна ваша допомога. Якщо абонент не відповідає, не панікуйте – наберіть 102 і дізнайтеся,  чи знаходиться він у поліції.

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: